Our weeekend : Review filem Colossal yang pelik, dan makan bihun sup yang sedap!

Hello, macam biasa weekend kitorang pergi tengok wayang dan jalan-jalan bakar kalori serta tambah semula kalori. Kahhhh! Hari tu sempat tengok cerita Colossal ni, jom review!

Synopsis : Gloria (Anne Hathaway) drinks too hard and parties too much. Her boyfriend has enough of it and throws her out. Gloria returns to her hometown, dreaming of making a new start, but instead revives her childhood friendship with Oscar (Jason Sudeikis), who runs a bar. After drinking a night away with Oscar and his friends, he wakes up to discover a gigantic monster rampaging through Seoul and realizes that somehow the monster is connected to her.
My words : Ok, cerita ni kalau tengok trailer nampak macam cerita lawak, tapi kalau dah tengok memang cerita ni agak pelik la sebenarnya, hahaha. Apa-apa pon kitorang tengok jugak sebab nak tau cerita raksasa apa ni, lagipun iolss minat si Anne tu.
Cerita pasal sorang pompuan ni nama Gloria (bukan gloria badak madagascar k) yang ketagih alkohol, pastu kena halau dengan bf dia. So dia balik la ke kampung dia. Then jumpa kawan lama dia nama Oscar. Oscar ni nampak baik je padahal dia sebenarnya penjeles tengok Gloria yang berjaya keluar ke bandar sementara dia kat kampung je bukak bar (ok la tu kan?).

Satu malam tu Gloria ni mabuk, then dia bangun dalam pukul 8 pagi time budak-budak gi sekolah tu, dia ada lalu kat satu playground ni, then terus balik dan tido. So lepas dia bangun tido, dia tengok kat TV ada news pasal raksasa kat Seoul, and dia sedar raksasa tu adalah dia! dia yang kontrol! Kahkahkah. Then dia kaji la time yang akan keluar raksasa tu, dan sebenarnya playground tu ada berhubung dengan satu kawasan kat Seoul, yang mana pada waktu yang sama dia lalu kat playground tu akan muncul raksasa tu kat Seoul tu.

Yang pasti dia tu raksasa baik dan comel k. Hahahhaa. Kalau nak tau kenapa kejadian tu berlaku kena tengok la sendiri.

Cerita ni agak konpius sebenarnya, banyak benda yang berlaku dalam setiap babak tu. Tapi berkait la penceritaan dia. Tapi bagi aku, filem ni adalah unik, kadang aku paham kadang tak paham. Hahaha.

My Rate : 6/10 (hokeyylaa layannn)

*Cute je hahaha

*Takdak orang hahaha


Balik dari wayang kitorang carik makan petang. Tetiba terus gi cari bihun sup. Sodappp!

Ok, tu je, byeee! 

No comments:

Post a Comment