Our weekend : Cerita Arrivals (alien sotong) & Patriots Day.

Hello belog,
weekend lepas sempat tengok dua movie. Sabtu 14Jan tu pegi Mid Valley, lama betul tak tengok kat GSC situ. Hari tu tengok citer Arrival. Beli dua tiket untuk 2 orang kena RM33, mahalnyaaaaaa.
Synopsis :
When mysterious alien crafts land across the globe, an elite team assembles to investigate the situation, including language expert Louise Banks, who is recruited by the military to help determine whether the extraterrestrials come in peace or they pose a threat to humanity.


Citer pasal elien datang bumi, then dorang nak communicate tanya elien tu datang sini buat apaaa? Last-last tak dak apa pon, dorang park space ship dorang je kat bumi hahahaha. Walaupon begitu, cerita ni sangatlah mendebarkan sebab nak tau apa sebabnya dorang datang, macam mana nak communicate, elien tu rupa macam mana, and so on. Cerita ni sangat deep sebenarnya, ada la mesej dia sampaikan tapi aku tak cukup deep macam kokpeng nak memahami segalanya. Hahahha.
Aku bagi 3.5/5 bintang.

*Sejak berwajah baru GSC sini memang lawa dan best la. 

Lepas movie, kita jalan-jalan saja. Nak shoping tak dak pe yang nak dibeli. Miki je beli bedak dan ubat ketiak M&S. Amboi amboi. Bek beli bedak kutikura je, mengada sangat. 
*Cantik betulll. Happy Chinese New Year.

Lepas tu carik kudap-kudap kat foodcourt AEON bawah tu. Haruslah carik Takotao. Miki macam biasa kudapan dia tetap nasik oke. Hahahaha. Pastu, balik rumah singgah kedai makan area rumah dia tibai Nasik lauk kari ikan pulak. Dasar raksasa betul. Hahahaha. 

.
.
.
Next,

Ahad pulak pegi Aeon je tengok kat TGV cerita Patriots Day. Guna Maybank card dua ticket RM20 saja. Jimatttt. Cerita ni nak tengok sebab based on true story, and also sebab Mark Wahlberg. Hihiii.
Synopsis :
An account of Boston Police Commissioner Ed Davis's actions in the events leading up to the 2013 Boston Marathon bombing and the aftermath, which includes the city-wide manhunt to find the terrorists behind it.


Cerita ni sedih sikit la pasal mangsa bom tu semua. Serius, dah la sadis je tengok yang cedera bergelimpangan siap kaki hancur, berdarah tu semua. Gilalah. Cerita ni lebih pada cerita lepas dari kejadian tu, how they investigate and cari the bombers. Dah jumpa tu siap bertembakan dan baling-baling bom lagi. Gila betull. Berdebar okkk tengok citer ni. (aku ni semua cerita pon berdebar. Hahhaha). Boleh baca tragedi ni kat wiki ni - 
Dorang memang buat citer ni macam real betulla. Aku kasi 4/5 bintang. Thumbs up!

Ems : Kenapa tak tau pasal cerita ni? Tahun 2013 ni kan.
Miki : Kita busy kawen ni, kan ke taun kawen tu. 
Ems : Yalaaaa, patutlaa kan. Hahahha.  (padahal jarang tengok berita. Hihi)

* lunch dulu sebelum wayang. Nasi Beriyani tak sedap. Hahaha.

*Habis wayang terus masuk aeon beli barang dapur then tapau Pizza Hut RM5 bawak balik. 


Ok tu je, setel weekend 14-15 January.
Bye.

No comments:

Post a Comment