2 4 6

Yesterday 24.6. (read: twenty-fourth of June)
Such a nice number right? Boleh beli buat nombor plat kereta anda. Hehhh.

And yes, yesterday was my 27th birthday. Gila, nak taip 27 pun rasa macam eh betul ke 27? Macam rasa nak on calculator buat kiraan 2012-1985=27. Paranoid! Haha.

My mom dah wish awal, siap tanya balik 'hang berapa dah ek, 26 ke?' Hello Mama, dapat sindrom susah nak kira umur saya juga kah? Hahaha. Anyway, thanks Mak sebab lahirkan anakmu ini, 27 tahun yang lepas. Kesian Mak lepas sakit beranakkan saya, kena jaga saya pula. Kena sekolahkan saya pula. Thanks Mama, I am your successful product, hope so! (I wish Mama is bangga dengan saya setakat ini.) Ewah.

Thanks kawan-kawan online dan offline yang telah wish. Saya aminnnnn kan semuanya. Itulah bestnya time birthday kan, orang akan wish dan doakan kita. Aminnnnn. 

Oh, dan terima kasihlah kat Si Tunang perot-gemok tu tak wish proper pon. He just called me tepat 12am and just gelak-gelak buat lawak gila. He said, tak payahlah wish, paham dah kan die call tu, lepas tu gelak lagi, lepas tu suruh saya call balik sebab tahu saya dapat free call dari Maxis. Cis. Lepas habis call, BBM pulak, ingat nak wish proper, tapi tak jugak. Chat- chat and dia send pic ni;
I thought '3 jam' is my birthday present (konon dia nak kasi jam la kat I kan), sekali rupanya 3 jam is his OT! Waaa. Tak pa la, kalau OT tu untuk kumpul duit kawen kan. Hehhh.
Dan baru perasan, bila dah meningkat tua ni dan bila dah kenal dia 7 tahun, semua romantik akan hilang dan pudar. Sobs. Yang bertambah adalah perangai aku yang over sensitif (Sangat sangattt sensitif!). Hahaha. Suppose to be bahagia lah kan on my birthday, tapi tak pun. Siap menangis, merajuk sebab tak ada orang disisi. Bosan kot, ingat nak call orang sembang-sembang tapi semua sibuk. Paling menyampah Si Tunang perot-gemuk tu pun sibuk jugak tetapi dia adalah sibuk tidurrr! Grrrr. Tak apalah, nasib baik I still love him. Thanks anyway, Sayang. I nak hadiah please, almost two years I didn't receive any from you. Eh, ter-mengungkit pulak. Kahkah.

Happy Birthday to me, I hope at this age, Allah akan makbulkan semua doa dan impian saya. Aminn. Thanks Allah for this wonderful journey of the '27th year of Ema's life'. 

My 2 4 6 home-screen. Kehkeh.

No comments:

Post a Comment