Our weekend : The Great Wall - ok laaa

Aktiviti weekend kitorg masih berterusan dengan melepak di mall dan tengok wayang je la. Pastu balik dari mall, masing-masing tengok kat apps berapa km berjalan hari tu, haha. At least boleh jugak la bakar kalori kan walaupun hadap jugak makan sedap-sedap. Tak guna jugak konsepnya. Hahaha.

Anyway, movie pertama tengok di tahun 2017 adalah The Great Wall. Kitorang start dari tahun lepas dah selalu tengok kat TGV sebab boleh guna Maybank Card beli tiket hanya RM10/ticket sahaja. Tapi hanya untuk movie dari jam 12tghari - 6ptg je. Ok la kan jimat sangat, kalau tak mahallll. Berkira kan aku, sebab aku suka makan popcorn, so boleh cover duit popcorn dah kat situ. Laki aku lak suka hotdog tu, dah la mahal, pastu dia akan makan sebelum movie start sebab dia kata taknak ganggu konsentrasi, gituuu.




SYNOPSIS: Set in the 15th century, the film follows soldiers who are in search of gunpowder and come across the Great Wall of China as it is being constructed by the Chinese. The soldiers then discover that the huge wall is not only built to keep the Mongolians from invading, but also to keep out supernatural creatures.


Raksasa tu memang menakutkan la, dah laa ramaiiiii gilaaaa. Haha, geli tengok. Sapa-sapa yang minat mat demon ni boleh la gi tengok, agak kertu dah dia pon kan hahaha. Bagi aku cerita dia best la jugak walaupun misi dorang just nak hapuskan raksasa tu je, tapi banyak jugak la action yang menarik. Bolehlaaaa.


Makan lunch 2 pinggan nasik dulu
yess, makan hotdog dulu walaupun baru pas lunch. dasar raksasa hahaha.







Ok baiii 

No comments:

Post a Comment