Rasa serik tapi nak lagi.

Dulu masa kecik-kecik selalu tengok abah tampal koyok. Dia pakai koyok yang brand ape ntah, warna cekelat ade lubang-lubang tu. Kadang-kadang dia tampal kat belakang, kat bahu, macam-macam tempat la. Aku pun selalu jugak jadi assistant tolong gunting koyok ikut besar mana abah nak. Hehe. Masa tu aku selalu pikir, apa la rasa tampal benda tu. Mesti sakit, pedassss macam kena cili. Bongok gila masa kecik. Haha.

Malam tadi, tiba-tiba lenguh belakang (memang tempat peberet setan bertenggek belakang badan sebelah kiri aku ni kot). Selalu lenguh. Menyampah. Atau mungkin sebab faktor umur? Atau salah cara duduk? Entah.

Lepas tu teringat pasal koyok tu la. Nak try la tampal. Mintak la sekeping kat si Ina. Sekarang Panadol pun da ada koyok tau. Haha. Sekali tampal, wahh sedap. Berangin, sejukkkk. Memang layan, sampai mata nak tertutup, mengantuk.

Keesokannya, sebelum memulakan sesi mandi haruslah buang koyok tu kan, nanti air mandi tak sampai ke kulit pulak. Ewahh :p

Sekali baru aku start tarik sikit... Waaaa!!!! Sakittt hoii!! Tarik sikit-sikit lagi memang ternyata sakittt. Patutla si Ina kata malam tadi kena tarik laju-laju. Tapi aku rasa sama je sakit nya. Waaaa!! Last-last aku tarik slow-slow jugak, tahan air mata je la.. Lepas habis tarik, memang banyak la bulu roma aku melekat kat situ. Ye, aku memang seorang berbulu roma. Kahkah.

Waaa rasa serik dah nak pakai koyook dah, tapi nak pakai lagiiiii. Hurmmm.


*Menatang ni la yang telah mencurik bulu aku. Tapi sedap. Hehhh.


P/s: Rasa diri dah tua.





No comments:

Post a Comment