tips nak jadi jutawan?


sekarang tengok ramai nak tambah duit lebih.
tak kira la yang bekerja atau tak.
tak salah kan, janji anda rajin.


macam-macam ada sekarang ni.
macam tak percaya, patutla ada orang boleh buat duit hanya dengan cara ni.


kalau anda penulis blog, boleh join nuffnang -satu komuniti pengiklanan blog. setiap kali iklan diklik, kah-chinggg! dapatlah beberapa sen masuk ke tabung anda. jadi la kan? sikit-sikit lama-lama jadi jutawan.

tak cukup, lambat masuk duit?
boleh join churp-churp pula. comel je nama. yang ni macam laju sikit, bak kata cik echa lah. janji anda rajin share iklan. tak kisahlah kat twitter, facebook, blog, ym, etc. sekali orang klik, kah-chingg lagi! haha macam syok.


aku pasti ramai dah join. seronok, sambil-sambil main tenet boleh buat duit.


ade lagi beberapa komuniti macam ni, tapi aku tak berapa sure kesahihannya. cukuplah dua jenis tu yang paling femes. kan?


aku pun mula-mula tak faham benda ni semua. baru je try, ada la singgit dalam tabung.
tapi yang jadi masalah, aku adalah pemalas. so, kalau malas tak kan jadi jutawan la.

boleh berangan! :)



p/s: kalau aku ade promote apa-apa tu sila lah klik. bantu aku nak kumpul duit kawen ni. lalala.

2 comments:

  1. di situ ada mention nama sy yee..hehehe

    maaa sj suke2 join pastu terserius lak..heee

    cam bes je churpchurp tue..

    tmbh2 duit service kete...boleh laaaa..heee

    ReplyDelete
  2. aku nak carik duit kawen.
    serius ni.
    hehe

    ReplyDelete